Afvallen in 12 weken via Ruggengraat

Ik had nooit gedacht dat het me zou lukken, maar het tegendeel is waar! 12 weken lang heb ik het Ruggengraat dieet gevolgd. Moeilijk was het zeker, maar ik ben tevreden met het resultaat. Hoeveel ik ben afgevallen? Lees het in mijn blog! 🙂


Drie maanden geleden ging ik op de weegschaal staan en besefte ik dat ik iets aan mijn gewicht wilde gaan doen. Ik ga mijn gewicht hier niet delen, maar ik denk dat iedereen wel een punt heeft waar je niet overheen wilt gaan. Dat punt is voor iedereen natuurlijk anders en bij mij was het aangebroken.

Verschillende keren heb ik geprobeerd om zelf te gaan diëten; op mijn eten letten, gezonder eten, meer sporten, je kent het wel. Jammer genoeg lukte het nooit zelfstandig. Ik heb er simpelweg het doorzettingsvermogen niet voor. Ik bedoel, een schaaltje chips werd al gauw een halve zak. En een koekje erbij kan dan ook geen kwaad meer toch? Niemand die het ziet..

Door collega’s kwam ik in aanraking met Ruggengraat. Ruggengraat biedt een online trainer, coach en voedingsdeskundige. Je krijgt een coach toegewezen die een persoonlijk plan van aanpak opstelt. Hierbij kun je denken aan een eet- en trainingsschema. Verder kun je altijd bij je coach terecht voor het aanpassen van je schema’s of voor vragen. Wanneer je bijvoorbeeld uit eten gaat, kun je samen met je coach afstemmen hoe je dit kan laten passen in je schema. Mijn collega’s hadden echt goede resultaten behaald, dus drie maanden geleden heb ik besloten om mij ook aan te melden. Trudy zou met mij mee doen, samen staan we sterk.

Poeh, wat vond ik het spannend, want het was nu niet even zelf diëten, maar ik zou me nu echt moeten verantwoorden bij iemand als ik niet was afgevallen. En dan die foto’s die ik elke week moest sturen, mijn god, vooral de eerste keer vond ik vreselijk! Maar hier wende ik al gauw genoeg aan.

Op 4 april startte mijn Ruggengraat en het weekend ervoor kreeg ik mijn eerste schema van mijn coach, Nabil. Koekjes?! Chips?! “Wat is dit nou?!” dacht ik ietwat teleurgesteld. Ik had me er helemaal op ingesteld dat dit niet meer mocht. Alles had ik van tevoren opgegeten of weggegooid. Ik appte gelijk mijn coach: dat hoeft van mij niet zo nodig hoor, elke dag koekjes en een zakje chips, val ik dan wel af? Mijn coach vertelde mij dat het nu nog prima in mijn caloriebehoefte paste, dus dat ik er gewoon van moest genieten. Dusja, zo gezegd, zo gedaan. Tot mijn verbazing was ik de eerste week ook nog afgevallen. Niet heel veel, daar was ik wel echt teleurgesteld over, maar bij sommige gaat het nou eenmaal niet zo snel in het begin.

De weken erna werden de calorieën afgebouwd. Van 1800 cal., ging ik naar 1400 cal. per dag. De chips werd uit mijn schema gehaald, toch wel jammer hoor :(. De koekjes bleven, maar die verving ik door cruesli voor mijn kwark. Ik vind neutrale kwark vreselijk, maar met cruesli is het goed te doen. Het avond eten veranderde uiteraard ook. Geen vette romige sausjes meer bij het eten, maar veel groente, volkoren producten en mager vlees. Opzich goed te doen. We werden hier erg creatief door en ontdekten nieuwe (gezonde) recepten!

Naast het eten, moet je natuurlijk ook bewegen. Met mijn coach had ik afgesproken om 3 keer in de week thuis oefeningen te doen. Dit trainingsschema is opgesteld door Ruggengraat. Ik moet eerlijk zeggen, hier heb ik het wel het zwaarst mee gehad. Ik kwam dan ook niet altijd aan 3 keer in de week toe en soms heb ik ze met veel tegenzin gedaan. Soms ging ik ook wandelen, touwtje springen of hardlopen als vervanging voor de oefeningen, omdat deze gewoon erg zwaar zijn (voor mij althans).

Hoe langer ik bezig was, hoe meer resultaat er was. Een aantal weken achter elkaar viel ik zelfs bijna een kilo per week af. Sommigen weken ook weinig of niets, doordat ik het toch erg moeilijk vond om helemaal niet meer uit eten te gaan of te gaan lunchen. Tijdens dit dieet heb ik gemerkt hoe vaak ik eigenlijk ‘nee’ moest zeggen en hoe vaak ik toch nog ‘ja’ heb gezegd tegen etentjes of lunches. Ik houd gewoon van eten en gezelligheid, dus ik vind dat dat af en toe ook gewoon moet kunnen. Uiteraard heb ik dat dan zoveel mogelijk geprobeerd te balanceren tijdens de rest van de week.

Met trots kan ik zeggen dat ik bijna zes kilo ben afgevallen in 12 weken tijd! Natuurlijk had dit meer kunnen zijn, maar dan had ik niet uit eten moeten gaan, meer moeten sporten, strenger voor mezelf moeten zijn en dat lukt me gewoon niet. Ik ben hier tevreden mee. Zonder Ruggengraat was dit zeker niet gelukt, dan had ik niet de discipline gehad die je echt nodig hebt. Ik moest nu elke week foto’s en mijn gewicht doorsturen, dus daar houd je dan automatisch rekening mee. Verder heb ik er ook voor betaald, dus wilde ik ook gewoon resultaat zien aan het einde van mijn programma.

Nu zit mijn programma erop. Deze week heb ik lekker alles gegeten wat ik heb gemist en vanaf nu er weer volop tegenaan!

2 gedachtes over “Afvallen in 12 weken via Ruggengraat

 1. Fijn dat je 6 kg bent afgevallen! Je zegt in de laatste zin dat je na het programma weer lekker alles gegeten hebt. Heb je dan niet die blijvende life style change gemaakt? Heb je ook het idee dat de coaches over voldoende kennis bezitten?

  Like

  • Hi Deb,

   Ik heb niet een complete lifestyle change gemaakt, maar denk wel meer om wat ik eet. Ik ben me nu meer bewust van wat ik eet en Ik weeg bijvoorbeeld nog steeds regelmatig mijn eten. Ook neem ik nog steeds eten uit het schema mee naar mijn werk, maar ik sla niet snel meer dinertjes over en als ik een keer zin heb in een bepaald gerecht, eet ik dat nu gewoon. Wel met mate! (: De coaches hebben zeker voldoende kennis, maar ik heb tijdens de laatste weken hier niet veel meer gebruik van hoeven maken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s