Ouders van een tweeling

Onze ouders hadden met ons als kleine baby’s heel wat bekijks en maakten soms ook aparte dingen mee. Ze hebben leuke, grappige en rare dingen meegemaakt.. Dingen die je misschien niet zo snel mee maakt met een éénling.  

Ouders met een tweelingwagen lijken toch net wat anders dan met een éénling wagen. Ouders van tweelingen krijgen ook andere vragen te horen, dat hoort er allemaal bij, maar sommige dingen kun je echt beter niet zeggen of vragen. Hieronder een aantal vragen die onze moeder vaak moest beantwoorden, sommigen terecht, maar sommige waarbij het antwoord voor de hand liggend was.

 1. Is het een tweeling?
  Met stipt op nummer 1: “is het een tweeling?” JA, het is een tweeling, anders loop je niet met twee kleine baby’s rond die even oud zijn, lijkt ons?
 2. Zijn het twee meisjes? 
  Soms is dit een terechte vraag, maar met 2 jurkjes en ook nog in de kleur roze, was dit toch vrij duidelijk. Je hoeft echt niet persé een vraag te stellen hoor. 😉
 3. Is het niet druk? 
  Een tweeling hebben is best druk, maar wij hielden elkaar ook veel bezig en waar de één was, was de andere ook.
 4. Zijn ze tegelijk geboren?
  Are you kidding me? Wij verbazen ons dat dit echt gevraagd wordt. Tegelijk wordt wel echt een hele opgave hoor! We zijn gewoon één voor één geboren.
 5. Komt het vaak in de familie voor?
  Wij kunnen ons wel voorstellen dat deze vraag in je opkomt als je tweeling ouders spreekt. Bij ons in de familie komt het zeker voor. Zowel aan de kant van onze vader als moeder zitten er tweelingen in de familie.

Naast de vele vragen, waren er ook een aantal leuke, maar toch ook vreemde gebeurtenissen. Zo wilde een Japanner met ons op de foto, een wild vreemde.. Waarom weten we tot op de dag van vandaag nog steeds niet.

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/14231977/?claim=9937mybcune”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Ook heeft onze moeder een keer een plantje gekregen van oude man op de bloemenmarkt, omdat we er zo leuk uit zagen in de kinderwagen en hij dacht dat mams het wel heel druk moest hebben. Ach, dat is dan toch wel weer lief!

Oja, onze vader heeft ons wel eens in het verkeerde bedje gestopt.. Oeps! Moeders kwam er gelukkig achter toen we moesten eten. Één van ons had al gegeten en de andere nog niet, dus die kreeg honger, toen zag moeder ook dat we verkeerd lagen. We hebben er overigens niet minder lekker om geslapen. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s