Van bouwval tot … onze studio’s!

Iedereen die ons een beetje kent, weet dat wij al ongeveer ons hele leven samenwonen. Vinden we dit vervelend? Nee, eigenlijk niet. We zijn dit gewend en kunnen goed samenwonen, maar het is nu tijd voor ons eigen plekje! Ieder onze eigen studio die, as we speak, gebouwd worden!

In 2010 kregen wij de kans om samen in het huisje van mijn zwager te gaan wonen. We waren nog jong, maar lieten deze kans niet voorbij gaan en dus woonden wij op 18-jarige leeftijd op onszelf. Hier hebben we 2 jaar lang met veel plezier kunnen wonen.

Tot het moment dat we stage moesten gaan lopen. Het toeval wilde dat we beiden een stage in Amsterdam vonden, waardoor we wederom een jaar lang samen hebben vertoeft in een prachtig huisje aan het water in Zaandam.

Omdat we nog niet klaar waren voor het ‘werk leventje’ en dus nog even verder wouden studeren, hebben we een vervolg studie van een jaar lang gedaan in België en daar dus ook gewoond. Hier gingen we eigenlijk voor het eerst een soort van apart wonen. We woonden in een studentenhuis met 20 studenten. We hadden een gezamenlijke keuken (met 4 kookplaatjes, waarvan meestal 1 stuk was, do the math..), waardoor we eigenlijk altijd nog samen aten. Ook hadden we gezamenlijke douches, 2 voor 20 studenten, waarvan 1 vaak kapot was. Tja, echt ideaal was het allemaal niet, maar desondanks wel een leuke tijd gehad!

Na een jaar gingen we weer terug naar Leeuwarden (YES!). Maar waar moesten we wonen? Eerst maar terug naar onze ouders. Gelukkig konden we al snel een nieuwe woning vinden en wederom zijn we gaan samenwonen, dit keer in het huis van onze neef en nicht. Een super schattig en leuk huisje vlakbij het centrum, perfect voor ons! Het stond echter nog steeds te koop en het noodlot sloeg na een halfjaar toe… Het huis is verkocht.

Eventjes gebaald, maar al snel weer helemaal happy toen we de kans kregen om een studio in hartje centrum te gaan betrekken. We gaan voor het eerst apart wonen, met ieder onze eigen keuken, inclusief vaatwasser(!!) & badkamer, jaja. Al zitten we natuurlijk nog wel in hetzelfde pand, dus helemaal apart is het niet.

De studio’s moeten nog helemaal gebouwd worden, dus we zijn er vanaf het begin bij. We zijn er echt heel erg blij mee en enthousiast over! Het duurt nog wel even, in maart 2016 worden ze pas opgeleverd, maar we zijn al druk bezig met inspiratie op doen op Pinterest en kijken naar meubeltjes, haha! De studio’s zijn op loopafstand van ons werk en de stad ligt aan onze voeten. Het lijkt ons ontzettend leuk om de ontwikkelingen van de bouw in onze blog bij te houden. Dus als je nieuwsgierig bent naar onze woningen, volg dan vooral onze blog! 🙂

woning

Studio Wilma
Studio Wilma
Studio Trudy
Studio Trudy

9 gedachtes over “Van bouwval tot … onze studio’s!

  1. Oh grappig! Ik had een jaar geleden naar zoiets gekeken in den haag. De scheidingsmuren moest je toen ook zelf plaatsen. Ik vond het toen een beetje een te grote klus voor mezelf. Maar ben benieuwd hoe jullie het gaan invullen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s