Verschil moet er zijn

Veel mensen vinden ons op het eerste gezicht heel veel op elkaar lijken, wij zelf zien de overeenkomsten bijna niet eens. Oké, dat is misschien iets overdreven, we zien heus wel dat een aantal dingen gelijk zijn, maar toch zien wij veel meer verschillen. In dit artikel zullen we onze verschillen eens even bespreken. 

Wij zijn voor 98% gelijk, volgens onderzoek althans. Raar, maar schijnt toch waar te zijn. Eigenlijk is het dan vrij logisch dat veel mensen er moeite mee hebben om ons in het begin uit elkaar te houden. De overeenkomsten ziet bijna iedereen wel, maar de verschillen… We zullen jullie een handje helpen!

De meest herkenbare verschillen die je aan ons kunt zien zijn:

 • Trudy heeft twee gaatjes per oor, Wilma maar één. Daarbij kunnen we gelijk vertellen dat Wilma zelden oorbellen draagt en Trudy altijd oorbellen draagt. Wilma krijgt snel last van haar gaatjes als ze wel oorbellen draagt.
 • Trudy heeft geen mascara onder haar ogen, Wilma wel. We dragen allebei mascara en oogpotlood. Wilma doet alleen ook mascara op haar onder wimpers en Trudy niet. We hebben eigenlijk geen idee waarom dit zo is gelopen.
 • Trudy heeft haar haar vaak los, met een klein klemmetje achter. Wilma heeft 9/10 keer een knot in, vindt ze makkelijk en fijn. Al dat losse haar in haar nek vindt ze maar niks.
 • Trudy draagt vaak donkere kleding, Wilma lichte kleding. Tja, dit is echt zo. Uiteraard draagt Trudy ook wel eens lichte kleding en Wilma donkere, maar in de meeste gevallen is het toch Trudy donker, Wilma licht. Leuk om te weten ook, Wilma heeft een witte scooter, Trudy een zwarte.

We hebben ook een aantal verschillen die bijna niemand weet.

 • Vroeger speelde Trudy altijd met Barbie’s, Wilma vond daar niet veel aan, die was meer van de poppen. Trudy had ook een enorme collectie aan Barbie’s en Barbie spulletjes en Wilma had heel veel spullen voor haar poppen.
 • Inmiddels durft Trudy spinnen van normaal formaat dood te maken. Gelukkig maar, want Wilma is bang voor vrijwel alle insecten! Spinnen vindt ze toch wel de ergste insecten. Grote spinnen moeten ook niet bij Trudy in de buurt komen hoor, want dan veranderd, ook zij, in een gillende keukenmeid.
 • Trudy heeft grotere voeten, of ja.. gewoon lange jubeltenen. Onze voeten schelen ongeveer 1 maat, soms 2 maten. Oh, het was trouwens een behoorlijke drempel waar Trudy overheen geduwd moest worden voordat ze dit feitje wilde delen.
 • Daarentegen heeft Wilma een bollere kop. Hoewel ze de voorkeur geeft aan het zeggen dat Trudy een smaller hoofd heeft. Feit blijft, Wilma je hebt gewoon een dikker hoofd. Deze hoort eigenlijk in het rijtje boven thuis, want het is best obvious.

Naast deze verschillen hebben we al heel veel andere verschillen van iedereen om ons heen gehoord. Zo zouden onze oren anders zijn, ogen verschillend, Trudy zou meer een wipneusje hebben, het haar zou toch net iets anders zijn, we hebben bijna alles wel een keer gehoord. Dus lijken we nou wel of niet op elkaar? Het is simpel, als je ons net kent misschien wel. Als je ons wat langer kent, waarschijnlijk niet. (:

4 gedachtes over “Verschil moet er zijn

 1. Toen ik net met jullie werkte keek ik vantevoren altijd op het rooster om te zien met wie ik nou aan het werk was, omdat ik het niet kon zien.. Na verloop van tijd vond ik het wel steeds duidelijker worden 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuk artikel! Ik kom voor het eerst op jullie blog, dus op het begin snapte ik niet wat er bedoelt werd met ‘verschil moet er zijn’ tot ik de foto in de zijbalk zag haha. Twins! Leuk dat jullie veel op elkaar lijken, maar toch ook weer veel verschillen hebben! Ik moet nu wel aan die film The Parent Trap denken haha. Dat lijkt me vooral het leukste mensen voor de gek houden als je tweeling bent haha (:

  Like

  • Wat leuk om te lezen dat je de blog leuk vindt! Je zag het dus wel aan onze foto? 😛 Die film vonden wij altijd erg leuk, maar voor de gek houden hebben we nog maar 1 keertje gedaan hoor, haha!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s