De grote wisseltruc: toen Trudy even Wilma was

Schermafbeelding 2015-08-02 om 20.47.16

Jullie kunnen gewoon één iemand het rijbewijs laten halen en dan delen! Hebben jullie wel eens een examen voor elkaar gemaakt? Hebben jullie wel eens leraren voor de gek gehouden? Dit zijn vragen en opmerkingen die we vaak horen. Dat laatste hebben wij één keer gedaan, laten we daar eens even wat over vertellen!

De meeste personen die ons kennen weten ons wel uit elkaar te houden, maar de leraren daarentegen, kunnen dat vrijwel nooit. Op de basisschool trouwens wel, omdat we daar vaak een rood en blauw strikje in hadden, maar op de middelbare en hogeschool, nee echt niet. Eigenlijk ook vrij logisch, die leraren zagen ons natuurlijk niet elke dag.

We zaten wel heel vaak bij elkaar in de klas, dus wisselen kon eigenlijk niet, behalve bij één vak, maatschappijleer, en dan hebben we het over de middelbare school. De leraar van maatschappijleer had altijd al zijn twijfels bij ons. We zaten ieder in een andere klas bij hem, maar op de een of andere manier dacht hij dat wij in 1 klas hoorden te zitten ofzo en daarom dacht hij dus vaak dat één van ons altijd spijbelde en dat de andere dan de aantekeningen door gaf, haha!

Maarja, toen was er toch echt een moment waarop het nodig was dat Trudy even voor Wilma ging invallen tijdens de les. Wilma had namelijk een sollicitatiegesprek waar ze heen moest, maar had tegelijk maatschappijleer. In deze les zouden belangrijke cijfers worden uitgedeeld, dus het was ook echt nodig om daar bij te zijn. Hoewel niemand op twee plekken tegelijk kan zijn, kunnen wij dat toch een beetje, een voordeel van tweeling zijn! Dus we besloten dat Trudy naar die les zou gaan, wie zou dat nou merken?

Nou onze klasgenoten natuurlijk! De meeste wisten ons wel uit elkaar te houden, dus om te voorkomen dat iedereen raar op ging kijken, hadden we het aan de meeste klasgenoten verteld wat we gingen doen en gelukkig speelde iedereen mooi mee! De leraar had niks in de gaten! Zelfs niet toen Trudy naar voren moest lopen om het cijfer op te halen (wat overigens best een spannend momentje was). Tot op de dag van vandaag, weet hij het waarschijnlijk nog niet.

Kennen jullie ook zulke verhalen? Laat het ons weten, vinden we leuk!

5 gedachtes over “De grote wisseltruc: toen Trudy even Wilma was

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s