Samen hetzelfde

Soms vragen wij ons zelf wel eens af: hoe zou het zijn geweest als we niet bij elkaar in de klas waren geplaatst? Zouden we een heel ander persoon zijn? Zouden we ons eigen leven leiden met allemaal verschillende vriendinnen? Maar eigenlijk zouden we het niet anders willen.

Vandaag kwamen we dit artikel van LindaNieuws tegen en uiteraard hebben wij hier ook ervaring mee en een mening over die we graag met jullie delen.

Laten we eerst even uitleggen hoe onze schoolperiode en studietijd eruit zag. Onze schoolperiode is eigenlijk altijd identiek geweest. Zelfde niveau, zelfde cijfers, zelfde profiel, zelfde keuzevakken en dezelfde vervolgopleidingen. Tja, toeval? Of zou dat toch iets te maken hebben met tweeling zijn? Sommigen zullen denken: ‘jeetje, alles hetzelfde, dat is toch niet leuk?’ Of misschien vinden sommigen zelfs dat we te veel aan elkaar zijn blijven plakken, maar wij hebben altijd het gevoel gehad van: waarom zouden we ieder iets anders moeten kiezen als onze interesses hetzelfde zijn?

Goed, we hebben dus de gehele basisschool periode in dezelfde klas gezeten. Onze ouders hebben hier destijds bewust voor gekozen, omdat dit makkelijker was. De school en onze ouders hebben wel in de gaten gehouden dat we hier geen last van kregen. Ja, wij waren, en zijn nog altijd, ‘de tweeling’ en vaak werden we als één gezien. Echter, wij hebben dit nooit als vervelend ervaren, maar we wisten ook niet beter.

Ook nu zijn we er eigenlijk best blij om dat we in dezelfde klassen hebben gezeten. Als we het over vroeger hebben, weten we gewoon allebei waarover of over wie het gaat; je hebt dezelfde geschiedenis.. Het lijkt ons best wel raar als je dat niet zou weten van elkaar. Daarbij hebben we hierdoor ook een hele goede band met elkaar opgebouwd. We kunnen tenslotte alles met elkaar bespreken in vertrouwen. Zouden we diezelfde band hebben als we vroeger gescheiden zouden zijn? Wij zijn daar niet helemaal van overtuigd..

Op de middelbare school hebben wij ook altijd samen in de klas gezeten, maar tijdens deze periode hadden we wel onze eerste ervaring met ‘het apart in de klas zitten’. Je had namelijk bepaalde vakken met een andere klas en soms zaten wij dan niet bij elkaar. Dit was een hele prettige ervaring voor ons allebei. We hadden tijdens deze vakken een momentje als individu en eigen klasgenoten om ons heen, wat ons eigenlijk heel goed beviel! Wel hebben we altijd dezelfde vriendinnen groep gehad. De meeste vakken zaten we wel gewoon samen in de klas en daarom hadden we dus ook gewoon dezelfde vriendinnen groep. We probeerden wel altijd te vermijden dat we naast elkaar zaten in de klas of moesten samenwerken, omdat we het wel heel leuk vonden om naast een andere vriendin te zitten of samen te werken met een ander. We zagen elkaar thuis immers ook genoeg.

Toen we opzoek gingen naar een studie, kwamen we er al snel achter dat we beide dezelfde richting op wilden, namelijk evenementen organiseren. We gingen dus ook beide dezelfde opleiding doen. Hier kwamen we voor het eerst beide in een andere klas terecht. Uiteraard was dat best wel vreemd, want dit was toch nieuw voor ons. Maar dit bleek toch erg leuk te zijn! We leerden ieder andere mensen kennen, maar uiteindelijk leerden we toch elkaars vrienden ook kennen. Dit kwam mede doordat er bijvoorbeeld opeens vreemden naar één van ons gingen zwaaien. Achteraf bleek dit dan een klasgenoot/bekende van de ander te zijn. Inmiddels zwaaien we maar gewoon terug, haha.

We hebben tijdens de opleiding ook wel eens samen in de klas gezeten en samen moeten werken. Hierdoor kwamen wij erachter dat we best goed samen kunnen werken. Met presenteren kunnen wij bijvoorbeeld heel goed op elkaar inspelen en ook kunnen we onderling goed taken verdelen.

Na de studie hebben we nog een vervolgopleiding gedaan in België van één jaar. Dit was maar één klas, dus hier zaten we ook samen. Hoewel we het samenwerken wel probeerden te vermijden tijdens deze periode, hebben we wel samen een stage gedaan voor een Fins bedrijf. We hebben bewust gekozen om deze stage toen samen te doen, omdat we dan vanuit huis konden werken en op deze manier samen naar Leeuwarden konden gaan wanneer we dat wouden.

Al met al zijn wij blij dat we op de basisschool en het grootste deel van de middelbare school samen in de klas hebben gezeten. Het is gewoon heel fijn dat we samen die ervaring hebben gedeeld en weten waar we het over hebben als we erover praten. We konden ook altijd met elkaar praten over de opdrachten, samen leren, samen praten over irritaties of andere dingen, zonder dat we bang hoefden te zijn dat het werd doorverteld. Daarnaast is het ook best grappig dat we tegenwoordig door veel mensen herkend worden, terwijl wij ons sommigen niet meer kunnen herinneren (sorry daarvoor). Dat komt waarschijnlijk doordat mensen een tweeling makkelijker kunnen onthouden dan een individu. Kortom: we zouden het zo weer over doen!

Of we nu nog steeds dezelfde keuzes maken? Daarover later meer.. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s