Kijk! Een tweeling!

Het blijft toch iets bijzonders om te zien, een tweeling of zelfs een meerling. Het gebeurt ons regelmatig dat wij aan/nagekeken worden, mensen tegen elkaar zien fluisteren “kijk, een tweeling” of de vraag krijgen of we zusjes/tweeling zijn. Wij zijn dit inmiddels wel gewend en vinden dit ook helemaal niet erg. We maken ons er tenslotte zelf ook schuldig aan even om te kijken als we een tweeling zien, want het is toch apart en uniek. 

In Nederland worden de afgelopen jaren circa 3000 tweelingen per jaar geboren. Dit was in het verleden een hoger getal, omdat er toen meer embryo’s geplaatst werden en dan heb je nou eenmaal meer kans op een tweeling. De kans op een spontane tweelingzwangerschap is in Nederland ongeveer 1 op 80/90 en wij zijn 1 van die 80/90, eigenlijk best bijzonder, maar zo voelt het helemaal niet.

Hoe voelt het dan wel om een tweeling te zijn? Ja, dat is zo’n vraag die wij regelmatig te horen krijgen en het antwoord daarop is heel simpel: we zouden het niet weten. “Hoe is het om éénling te zijn?” is eigenlijk dezelfde vraag. Wij zijn al 23 jaar tweeling en weten niet beter. We kunnen het niet vergelijken met éénling zijn, dus we zouden niet weten hoe het is en voelt om een tweeling te zijn.

Omdat het best een interessant iets is, tweelingen en tweeling zijn, kwam ik (Wilma) met het idee om een blog hierover te starten, want ondanks dat wij niet kunnen uitleggen hoe het is om tweeling te zijn, kunnen we wel onze ervaringen delen. Met deze blog willen wij dus graag onze ervaringen als tweeling zijn delen en jullie een kijkje laten nemen in ons leven. Hopelijk vinden jullie het ook interessant! We zouden het ook super leuk vinden als jullie je ervaringen met tweelingen of als tweeling zijn met ons delen!

Liefs,

Trudy & Wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s